Ik ben allergische kan ik dan nog iets vinden?

U kunt zoeken via : CATEGORY

Allergic Adjustment – rekening houdend met allergie

Dieet Adjustment – rekening houdend met dieet

lactose free restaurant – lactosevrije restaurant

gluten free restaurant – glutenvrije restaurant

 

Doelstelling

RestaurantAdvisor heeft met deze website als doel om mensen met voedselovergevoeligheid van relevante informatie te voorzien en te laten zoeken, Deze informatie kan zowel medisch als praktisch van aard zijn. De aangeboden informatie is bedoeld ter ondersteuning en bevordering van de relatie tussen gast sitebezoeker en Restaurateur, RestaurantAdvisor benadrukt dan ook nadrukkelijk alleen dit aan te geven als u dan ook daadwerkelijk lichamelijk m.b.t. allergie ondervindt.

———————––XXX–———————————————————————————————————————————————————

Dieet Allergenen & Anafylaxie

Bij voedselallergie is altijd een dieet nodig, Anafylaxie (ook wel anafylactische shock genoemd) is een plots optredende reactie waarbij in korte tijd, vaak binnen enkele minuten tot een uur, het lichaam overgevoelig reageert op bijvoorbeeld een voedingsmiddel Anafylaxie kan worden uitgelokt door allergenen. Allergenen zijn stoffen die van buiten het lichaam afkomstig zijn en een allergische reactie kunnen veroorzaken. Een allergeen kun je bijvoorbeeld binnenkrijgen door iets wat je eet. En om welke ingrediënten gaat het? > Glutenbevattende granen, Noten, vis, pinda, soja, melk, fruit, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Van deze 14 ingrediënten die een allergische reactie kunnen veroorzaken, moet een restaurant kunnen aangegeven of ze voorkomen in het product of gerecht

———————––XXX–———————————————————————————————————————————————————

Allergische reactie
Meestal reageert je lichaam snel op een allergeen, maar de allergische reactie kan ook pas uren later optreden. Hoe sneller de allergische reactie optreedt, des te ernstiger is het beloop. Anafylaxie komt niet vaak voor, maar is een gevaarlijke aandoening die direct behandeld moet worden..

Gasten tips

1 Maak vooraf een reservering. Geef aan om welke allergie het gaat en vraag of ze er rekening mee kunnen houden.

2 Meld het (opnieuw) bij aankomst in het restaurant.

3 Bij wet gaat alleen over de aanwezige allergenen in het product. Informatie over mogelijke kruisbesmetting hoeft hierbij niet meegenomen.

———————––XXX–———————————————————————————————————————————————————

De eerste restaurant site die hier serieus mee omgaat 

dat wil zeggen dat wij ons best doen zoveel mogelijk relevante informatie met betrekking tot dieet en allergie aanpassingen aangeven op de site van restaurants.. Daarnaast niet verplicht! maar wel mogelijk voedingswaarde door te geven door restaurants dit zal moeilijker gaan bij ambachtelijke levensmiddelen bij vaste samengestelde producten is hiervoor wel al een wettelijke rekensom voor.

———————––XXX–———————————————————————————————————————————————————

Rechten

RestaurantAdvisor kan niet instaan voor de juistheid of volledigheid van de gepubliceerde informatie Hoewel de inhoud van deze website op zorgvuldige wijze is samengesteld RestaurantAdvisor aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade, van welke aard ook, die op enigerlei wijze voortvloeit uit het gebruik van deze website RestaurantAdvisor aanvaardt voorts geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van door derden aangeboden informatie op de website RestaurantAdvisor aanvaardt evenmin tussen aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade ontstaan door de inhoud van de al dan niet door derden aangeboden gerechten

Laat een Reactie achter