BETEKENIS ORGANISATIE & RESTAURANTS DIE AANGESLOTEN ZIJN

Afbeeldingsresultaat voor Les Patrons Cuisiniers foto

Les Patrons Cuisiniers > Les Patrons Cuisiniers is een culinair samenwerkingsverband dat op 14 oktober 1991 officieel is opgericht. De leden streven naar vakmanschap, culinaire creativiteit en een constante kwaliteit. Het lidmaatschap is derhalve geen sinecure. Slechts na zich, naar de mening van Les Patrons Cuisiniers, vakinhoudelijk bewezen te hebben, is het mogelijk tot deze uiterst exclusieve culinaire topclub toe te treden.

Aangesloten restaurants :

Restaurant Samhoud & Places – www.samhoudplaces.com

Restaurant De Halve Maan – www.restauranthalvenaan.nl

Afbeeldingsresultaat voor Alliance Gastronomique

Alliance Gastronomique > De Alliance Gastronomique werd in 1967 officieel opgericht. De Alliance Gastromonique is het onbetwiste kwaliteitsmerk voor culinaire beleving op het hoogste niveau, zowel op het gebied van spijs, wijn als gastvrijheid, zonder dat de identiteit van de individuele restaurants wordt aangetast Het lidmaatschap van een Alliance restaurant mag u beschouwen als een kwaliteitszegel, een garantie voor een mooie gastronomische ervaring. Met een extreme passie voor perfectie zijn de restaurateurs, chefs en sommeliers die zijn verenigd in de Alliance Gastronomique zijn elke dag in touw om u het allerbeste te kunnen serveren. Bij de restaurants aangesloten bij de Alliance staan vakmanschap, topkwaliteit en culinaire creativiteit voorop, met oog voor de kleinste details en behoud van eigen karakter en onvoorwaardelijke inzet.

Aangesloten restaurants :

Restaurant Yamazato – Japanese haute cuisine – www.okura.nl

Restaurant Ciel Bleu – www.okura.nl

Restaurant Bord ‘Eau – www.bordeau.nl

Restaurant La Rive – www.restaurantlarive.nl

Restaurant Vinkeles – www.vinkeles.com

Afbeeldingsresultaat voor Chaîne des Rôtisseurs origineel

Chaîne des Rôtisseurs > De Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs is een internationale gastronomische vereniging opgericht in 1950, de oudste culinaire organisatie in ons land. Met meer dan 25.000 leden gevestigd in tachtig landen is de Chaîne des Rôtisseurs een internationale organisatie waarin liefhebbers van gastronomie bij elkaar gebracht worden die dezelfde waarden hechten aan kwaliteit, lekker eten, het stimuleren van de culinaire kunsten en de geneugten aan tafel. Het onderscheidend vermogen van deze organisatie is het bij elkaar brengen van liefhebbers en professionals uit alle hoeken van de wereld in de waardering van de fijne keuken – of het nu hotelhouders, restaurateurs, chef-koks, sommeliers of amateurs zijn. Het lidmaatschap van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs biedt de gelegenheid om met gelijkgestemden de interesse voor de gastronomie en culinaire cultuur te delen.

Aangesloten restaurants :

Restaurant La Rive – www.restaurantlarive.nl

Gerelateerde afbeelding

Euro Toques > Euro-Toques is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuur zuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven..

Aangesloten restaurants :

Restaurant (Waterfront) het bosch – www.hetbosch.com

Restaurant Bridges – www.bridgesrestaurant.nl

Restaurant De Kersentuin – www.dekersentuin.nl

Restaurant Le Garage – www.restaurantlegarage.nl

Eetcafé-Restaurant Reuring – www.cafereuring.nl

Afbeeldingsresultaat voor Nederlandse Coeliakie Vereniging

(NCV) Nederlandse Coeliakie Vereniging > Deze restaurants zijn aangesloten bij de Horeca-Alliantie van de NCV Nederlandse Coeliakie Vereniging deze werd in 1974 opgericht. De Vereniging heeft ten doel de bevordering van het lichamelijk en sociaal welzijn van mensen. Die om een andere (medische) reden een glutenvrij dieet moeten volgen en direct daarmede samenhangende ziektebeelden. Deze restaurants worden jaarlijks gecontroleerd door de NCV door een gespecialiseerde diëtiste. Alle aangesloten restaurants zijn herkenbaar aan de deursticker Lekker Glutenvrij

Aangesloten restaurants :

Restaurant Lieve – www.lieve-amsterdam.nl

Restaurant Haesje Claes – www.haesjeclaes.nl

Restaurant An – www.japansrestaurantan.nl

Afbeeldingsresultaat voor Nederlandse Vegetariërs bond

(NVB) Nederlandse Vegetariërs bond  > Dit zijn restaurants met het keurmerk gastvrij voor Vegetariërs, bieden minimaal 2 vegetarische hoofdschotels op de kaart aan*. Deze schotels zijn bereid zonder dierlijk vet en bevatten geen ingrediënten, zoals dierlijke bouillon of gelatine. Eventueel gebruikte eieren zijn minstens scharreleieren. Sommige aangesloten restaurants zijn zelfs 100% vegetarisch. De Vegetariërsbond controleert of deze restaurants aan de gestelde voorwaarden blijven voldoen

Aangesloten restaurants :

Restaurant Betty’s – www.bettys.nl

Restaurant De Waaghals – www.waaghals.nl

Afbeeldingsresultaat voor Nederlandse Vereniging voor Veganisme 

(NVV) Nederlandse Vereniging voor Veganisme > Restaurants die lid zijn zijn vrij van dierlijke ingrediënten als zowel geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product of levensmiddel. Bovendien is er bij de productie en ontwikkeling van het product geen gebruik gemaakt van dierproeven.

Afbeeldingsresultaat voor Selected Indonesian Restaurants

(SIR) Selected Indonesian Restaurants > SIR staat garant voor een goede bediening, een sfeervolle ambiance en authentieke Indonesische keukenspecialiteiten van hoge kwaliteit.

Aangesloten restaurants :

Tempo Doeloe www.tempodoeloerestaurant.nl

 

Ospitalità Italiana

Afbeeldingsresultaat voor Marchio Ospitalità Italiana foto

Restaurant Roberto’s Amsterdam (Hilton Hotel)

www.robertosamsterdam.com

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor lekker500

Lekker500 > De Lekker500 bestaat al bijna 40 jaar. In 1978 kwam de eerste editie van de restaurantgids uit, dit jaar zijn we dus alweer toe aan editie 39. Vele liefhebbers van het betere culinaire werk (en uiteraard ook restaurateurs en chefs) kijken ieder jaar weer reikhalzend naar de speciale Lekker500 editie uit. Hierin worden de top restaurants van Nederland middels uitgebreide recensies bekend gemaakt. Bij de beoordeling, door professionele proevers, wordt op tal van zaken gelet: niet alleen de kwaliteit van de gerechten maar ook de gebruikte (streek)producten, de gastvrijheid en ontvangst, de wijnadviezen en zelfs de koffie en het water en brood worden hierin meegenomen. Naast de Lekker restaurant Gids verschijnt als aanvulling voor de smaakpapillen ook ieder kwartaal ‘Extra Lekker‘: dit is een tijdschrift van meer dan 100 pagina’s voor de echte smulpaap met interviews met (top)koks en andere belangrijke mensen uit de horeca, uitgebreide menu’s van topchefs, nieuwe culinaire trends en nog veel meer! Bij de Lekker Restaurantgids zit ExtraLekker nummer 8

 

———————–XXX———————————————————————————————————————————————————

Nieuws over restaurants & informatie

Koninklijke Horeca Nederland

Misset Horeca

Nieuw over Amsterdam

I amsterdam 

AT5 nieuwszender 

Jordaanweb

———————–XXX———————————————————————————————————————————————————

Kaart uitleg van regio, buurt of wijk uit Amsterdam